Burgerlijk huwelijk

 

Indien je meteen voor de wet wilt trouwen met mij als jullie trouwambtenaar, dan kan ik me - afhankelijk van de gemeente - als zelfstandig trouwambtenaar voor één dag laten beëdigen bij de rechtbank in de gemeente waar getrouwd wordt. De mogelijkheden en kosten hiervoor verschillen per gemeente. Als het mogelijk is dat ik jullie persoonlijke BABS wordt, moet je hiervoor gemeentelijke leges betalen.

 

Daarnaast zijn er standaard kosten verbonden aan een burgerlijk huwelijk, onder meer voor de opmaak van de akte en het inschrijven van het huwelijk in de basisadministratie. De totale gemeentelijke kosten voor een burgerlijk huwelijk liggen veelal tussen de 300 en 600 euro. Deze kosten maak je altijd voor een wettig huwelijk, ongeacht of je met een BABS (die je krijgt toegewezen) of zelfstandig trouwambtenaar (zoals ik) in zee gaat. Daarnaast verschilt de prijs per dag, per gemeente voor de ceremonie. Meestal ben je hierbij gebonden aan een strakke tijdsplanning, dus zal de ceremonie 30 tot 45 minuten duren. 

 

Kostenplaatje

 

Naast de gemeentelijke kosten, hanteer ik mijn eigen tarief gebaseerd op het aantal uren dat in de voorbereiding en de uiteindelijke uitvoering van de trouwceremonie gaan zitten. Ons kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend, daarna kun je uitgaan van 30 tot 40 uur aan voorbereidingstijd, reistijd en de trouwceremonie van maximaal 1 uur. Het aantal uur hangt af van de wensen van jullie als bruidspaar. Per uur reken ik €45 exclusief BTW (21%), met een minimum van €1.500 euro excl. BTW per huwelijk. Dit is exclreiskosten en leges (gemeentelijke kosten). 

 

Zijn er speciale kledingvoorschriften, attributen of iets dergelijks? Dan kunnen er extra kosten doorberekend gebracht worden.

 

Wat krijg je hiervoor?

 

De voorbereiding bestaat uit meerdere onderdelen. Zo begin ik met een gesprek met jullie samen, waarna ik jullie los interview (via mail of telefonisch, net wat werkt). Dit neemt dit de meeste tijd in beslag, afhankelijk van de input die ik krijg - om alle antwoorden tot een lopend verhaal te creëren met een mooie rode draad. Ook interview ik graag wat mensen uit jullie omgeving, zoals familie en getuigen. Dit wordt eveneens verwerkt in jullie love story. Daarnaast is er afstemming met de locatie,  de gemeente, de ceremoniemeesters en natuurlijk jullie over de praktische zaken en wensen voor die dag. Ik lever een compleet draaiboek aan voor alle betrokken partijen en maak ik een persoonlijk liefdesverhaal voor jullie.

 

Overzicht van de kosten voor wettig huwelijk

  • Kosten gemeente (verschilt per dag en per gemeente): 300 - 600 euro
  • Beëdigen zelfstandig trouwambtenaar: verschilt per gemeente, zelf opvragen
  • Tarief Anneloes: €45 per uur, met een totaalminimum van €1.500
    Inclusief onkosten (printen, etc.), exclusief BTW (21%) en reiskosten (€0,23 per km).
    Bijv. Voorbereiding van 40 uur, huwelijk 1 uur = €1.850 excl. BTW (€2.238,50 inclusief)
  • Reiskosten (€0,23 ct/km), evt. parkeerkosten
  • Eventueel verblijf (indien in het huwelijk in het buitenland is bijvoorbeeld)
  • Eventuele kosten burgerlijk huwelijk (verschilt per gemeente, op maandag soms gratis)

 

Wil jij liever inhoudelijk invulling van je ceremonie en je trouwplek zelf bepalen? Kies dan voor een ceremonieel huwelijk.