Huwelijk in het buitenland

 

Altijd al in het huwelijksbootje willen stappen op het strand van Ibiza of Curacao, of in dat kerkje in Frankrijk willen trouwen? Dat kan gewoon! Een buitenlands huwelijk is per definitie enkel een ceremonieel huwelijk, dus om het huwelijk wettig te maken kun je op een voordelig tijdstip even langs de gemeente gaan met je getuigen om je officiële jawoord te geven.

 

De trouwceremonie in het buitenland mag helemaal naar eigen wens worden ingevuld, zowel inhoudelijk als waar deze gaat plaatsvinden. Op deze manier hoef je mij niet te laten beëdigen bij de rechtbank van de gemeente waar getrouwd wordt, tenzij je mij ook als trouwambtenaar wilt voor je wettelijke huwelijk dat op Nederlandse grond moet plaatsvinden.

 

Kostenplaatje

 

Mijn tarief is gebaseerd op het aantal uren dat ik in de voorbereiding en de uiteindelijke uitvoering van de trouwceremonie steek. Ons kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend, daarna kun je uitgaan van 30 tot 40 uur aan voorbereidingstijd, reistijd en de trouwceremonie van 1 uur. Het aantal uur hangt af van de wensen van jullie als bruidspaar. Per uur reken ik 45  excl. BTW (21%), met een minimum van 1.500 excl. BTW per huwelijk. Dit is exclreiskosten en kosten voor het verblijf in het buitenland.

 

Zijn er speciale kledingvoorschriften, attributen of iets dergelijks? Dan kunnen er extra kosten doorberekend gebracht worden.

 

Wat krijg je hiervoor?

 

De voorbereiding bestaat uit meerdere onderdelen. Zo begin ik met een gesprek met jullie samen, waarna ik jullie los interview (via mail of telefonisch, net wat werkt). Dit neemt dit de meeste tijd in beslag, afhankelijk van de input die ik krijg - om alle antwoorden tot een lopend verhaal te creëren met een mooie rode draad. Ook interview ik graag wat mensen uit jullie omgeving, zoals familie en getuigen. Dit wordt eveneens verwerkt in jullie love story. Daarnaast is er afstemming met de locatie,  de gemeente, de ceremoniemeesters en natuurlijk jullie over de praktische zaken en wensen voor die dag. Ik lever een compleet draaiboek aan voor alle betrokken partijen en maak ik een persoonlijk liefdesverhaal voor jullie.

 

Overzicht van de kosten voor huwelijk in het buitenland

  • Tarief Anneloes: €45 per uur, met een totaalminimum van €1.500
    Inclusief onkosten (printen, etc.), exclusief BTW (21%) en reiskosten (€0,23 per km).
    Bijv. Voorbereiding van 40 uur, huwelijk 1 uur = €1.850 excl. BTW (€2.238,50 inclusief)
  • Reiskosten (€0,23 ct/km), evt. parkeerkosten
  • Kosten voor verblijf en eventueel vlucht voor de BABS
  • Eventuele kosten burgerlijk huwelijk bij jouw gemeente (verschilt per gemeente, op maandag soms gratis)

 

Wil jij je eigen trouwceremonie bepalen in Nederland? Kijk dan bij ceremonieel huwelijk.