Ceremonieel huwelijk

 

Altijd al in de achtertuin van je (schoon)ouders je jawoord willen geven? Dat kan! In een ceremonieel huwelijk kun je doen wat je wilt, waar je maar wilt. Om het huwelijk wettig te maken, kun je op een voordelig tijdstip even langs de gemeente gaan met je getuigen om alsnog je officiële jawoord te geven. Je gasten hoeven daar echter niks van te merken tijdens de ceremonie, want we kunnen de ceremonie net zo inrichten als een burgerlijk huwelijk of juist een eigen creatieve draai geven aan de ceremonie. 

 

Voor een ceremonieel huwelijk hoef ik me als zelfstandig trouwambtenaar niet te laten beëdigen bij de rechtbank van de gemeente waar getrouwd wordt - wat scheelt in de kosten - en kun je elke trouwlocatie kiezen die je maar wilt. Dus ook lekker op het strand of bij dat mooie kasteeltje.

 

Kostenplaatje

 

Mijn tarief is gebaseerd op het aantal uren dat ik in de voorbereiding en de uiteindelijke uitvoering van de trouwceremonie steek. Ons kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend, daarna kun je uitgaan van 30 tot 40 uur aan voorbereidingstijd, reistijd en de trouwceremonie van 1 uur. Het aantal uur hangt af van de wensen van jullie als bruidspaar. Per uur reken ik €45 exclusief BTW (21%), met een minimum van €1.500 excl. BTW per huwelijk. 

 

Zijn er speciale kledingvoorschriften, attributen of iets dergelijks? Dan kunnen er extra kosten doorberekend gebracht worden.

 

Wat krijg je hiervoor?

 

De voorbereiding bestaat uit meerdere onderdelen. Zo begin ik met een gesprek met jullie samen, waarna ik jullie los interview (via mail of telefonisch, net wat werkt). Dit neemt dit de meeste tijd in beslag, afhankelijk van de input die ik krijg - om alle antwoorden tot een lopend verhaal te creëren met een mooie rode draad. Ook interview ik graag wat mensen uit jullie omgeving, zoals familie en getuigen. Dit wordt eveneens verwerkt in jullie love story. Daarnaast is er afstemming met de locatie,  de gemeente, de ceremoniemeesters en natuurlijk jullie over de praktische zaken en wensen voor die dag. Ik lever een compleet draaiboek aan voor alle betrokken partijen en maak ik een persoonlijk liefdesverhaal voor jullie.

 

Overzicht van de kosten voor ceremonieel huwelijk

  • Tarief Anneloes: €45 per uur, met een totaalminimum van €1.500
    Inclusief onkosten (printen, etc.), exclusief BTW (21%) en reiskosten (€0,23 per km).
    Bijv. Voorbereiding van 40 uur, huwelijk 1 uur = €1.850 excl. BTW (€2.238,50 inclusief)
  • Reiskosten (€0,23 ct/km), evt. parkeerkosten
  • Eventueel verblijf (indien in het huwelijk in het buitenland is bijvoorbeeld)
  • Eventuele kosten burgerlijk huwelijk (verschilt per gemeente, op maandag soms gratis)

 

Liever op dezelfde dag voor de wet trouwen? Kijk dan bij de opties voor burgerlijk huwelijk.