Burgerlijk huwelijk

 

Indien je meteen voor de wet wilt trouwen met mij als jullie trouwambtenaar, dan kan ik me - afhankelijk van de gemeente - als zelfstandig trouwambtenaar voor één dag laten beëdigen bij de rechtbank in de gemeente waar getrouwd wordt. De mogelijkheden en kosten hiervoor verschillen per gemeente. Als het mogelijk is dat ik jullie persoonlijke BABS wordt, moet je hiervoor gemeentelijke leges betalen.

 

Daarnaast zijn er standaard kosten verbonden aan een burgerlijk huwelijk, onder meer voor de opmaak van de akte en het inschrijven van het huwelijk in de basisadministratie. De totale gemeentelijke kosten voor een burgerlijk huwelijk liggen veelal tussen de 300 en 600 euro. Deze kosten maak je altijd voor een wettig huwelijk, ongeacht of je met een BABS (die je krijgt toegewezen) of zelfstandig trouwambtenaar (zoals ik) in zee gaat. Daarnaast verschilt de prijs per dag, per gemeente voor de ceremonie. Meestal ben je hierbij gebonden aan een strakke tijdsplanning, dus zal de ceremonie 30 tot 45 minuten duren. 

 

Kostenplaatje

 

Naast de gemeentelijke kosten, hanteer ik mijn eigen tarief gebaseerd op het aantal uren dat in de voorbereiding en de uiteindelijke uitvoering van de trouwceremonie gaan zitten. Ons eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Daarna kun je uitgaan van 30 tot 40 uur aan voorbereidingstijd, reistijd en de trouwceremonie van maximaal 1 uur. Uiteraard kan het aantal uur hoger of lager uitvallen, aan de hand van de wensen van jullie als bruidspaar. Per uur reken ik 25 euro exclusief BTW (21%), reiskosten en leges (gemeentelijke kosten). 

 

Overzicht van de kosten voor wettig huwelijk

  • Kosten gemeente (verschilt per dag en per gemeente): 300 - 600 euro
  • Beëdigen zelfstandig trouwambtenaar: verschilt per gemeente, zelf opvragen
  • Tarief Anneloes: 25 euro, met een totaal minimum van 750 euro.
    Inclusief onkosten (printen, etc.), exclusief BTW (21%) en reiskosten (0,19 ct/km).
    Bijv. Voorbereiding 30 uur, huwelijk 1 uur, reistijd 2 uur = 825 euro excl. BTW (998,25 incl. BTW)
  • Reiskosten (0,19 ct/km)

 

Wil jij liever inhoudelijk invulling van je ceremonie en je trouwplek zelf bepalen? Kies dan voor een ceremonieel huwelijk.