Ceremonieel huwelijk

 

Altijd al in de achtertuin van je (schoon)ouders je jawoord willen geven? Dat kan! In een ceremonieel huwelijk kun je doen wat je wilt, waar je maar wilt. Om het huwelijk wettig te maken, kun je op een voordelig tijdstip even langs de gemeente gaan met je getuigen om alsnog je officiële jawoord te geven. Je gasten hoeven daar echter niks van te merken tijdens de ceremonie, want we kunnen de ceremonie net zo inrichten als een burgerlijk huwelijk of juist een eigen creatieve draai geven aan de ceremonie. 

 

Voor een ceremonieel huwelijk hoef ik me als zelfstandig trouwambtenaar niet te laten beëdigen bij de rechtbank van de gemeente waar getrouwd wordt - wat scheelt in de kosten - en kun je elke trouwlocatie kiezen die je maar wilt. Dus ook lekker op het strand of bij dat mooie kasteeltje.

 

Kostenplaatje

 

Mijn tarief is gebaseerd op het aantal uren dat ik in de voorbereiding en de uiteindelijke uitvoering van de trouwceremonie steek. Ons eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Daarna kun je uitgaan van 30 tot 40 uur aan voorbereidingstijd, reistijd en de trouwceremonie van 1 uur. Uiteraard kan het aantal uur hoger of lager uitvallen, aan de hand van de wensen van jullie als bruidspaar. Per uur reken ik 25 euro exclusief BTW (21%) en exclusief reiskosten. Indien er speciale wensen zijn, zoals speciale kledingvoorschriften, attributen of iets dergelijks, kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden.

 

Overzicht van de kosten voor ceremonieel huwelijk

  • Tarief Anneloes: 25 euro, met een totaal minimum van 750 euro.
    Inclusief onkosten (printen, etc.), exclusief BTW (21%) en reiskosten (0,19 ct/km).
    Bijv. Voorbereiding 30 uur, huwelijk 1 uur, reistijd 2 uur = 825 euro excl. BTW (998,25 incl. BTW)
  • Reiskosten (0,19 ct/km indien met auto)
  • Eventueel verblijf (indien in het huwelijk in het buitenland is bijvoorbeeld)
  • Eventuele kosten burgerlijk huwelijk (verschilt per gemeente, op maandag soms gratis)

 

Liever op dezelfde dag voor de wet trouwen? Kijk dan bij de opties voor burgerlijk huwelijk.