Huwelijk in het buitenland

 

Altijd al in het huwelijksbootje willen stappen op het strand van Ibiza of Curacao, of in dat kerkje in Frankrijk willen trouwen? Dat kan gewoon! Een buitenlands huwelijk is per definitie enkel een ceremonieel huwelijk, dus om het huwelijk wettig te maken kun je op een voordelig tijdstip even langs de gemeente gaan met je getuigen om je officiële jawoord te geven.

 

De trouwceremonie in het buitenland mag helemaal naar eigen wens worden ingevuld, zowel inhoudelijk als waar deze gaat plaatsvinden. Op deze manier hoef je mij niet te laten beëdigen bij de rechtbank van de gemeente waar getrouwd wordt, tenzij je mij ook als trouwambtenaar wilt voor je wettelijke huwelijk dat op Nederlandse grond moet plaatsvinden.

 

Kostenplaatje

 

Mijn tarief is gebaseerd op het aantal uren dat ik in de voorbereiding en de uiteindelijke uitvoering van de trouwceremonie steek. Ons eerste kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Daarna kun je uitgaan van 30 tot 40 uur aan voorbereidingstijd, reistijd en de trouwceremonie van 1 uur. Uiteraard kan het aantal uur hoger of lager uitvallen, aan de hand van de wensen van jullie als bruidspaar. Per uur reken ik 25 euro exclusief BTW (21%), reiskosten en kosten voor het verblijf in het buitenland. Indien er speciale wensen zijn, zoals speciale kledingvoorschriften, attributen of iets dergelijks, kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden.

 

Overzicht van de kosten voor huwelijk in het buitenland

  • Tarief Anneloes: 25 euro, met een totaal minimum van 750 euro.
    Inclusief onkosten (printen, etc.), exclusief BTW (21%) en reiskosten (0,19 ct/km).
    Bijv. Voorbereiding 30 uur, huwelijk 1 uur, reistijd 2 uur = 825 euro excl. BTW (998,25 incl. BTW)
  • Reiskosten naar en verblijf in het buitenland
  • Eventuele kosten burgerlijk huwelijk bij de gemeente (verschilt per gemeente, op maandag soms gratis)

 

Wil jij je eigen trouwceremonie bepalen in Nederland? Kijk dan bij ceremonieel huwelijk.